Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου
Πρόσβαση: Δες στον χάρτη
Ενημερωτικό υλικό: Προβολή

Μουσικοθεατρική παράσταση «Οι νεραϊδοπαρμένοι»

«Οι νεραϊδοπαρμένοι»:

Δίπλα στης λίμνης τα νερά και κάτω απ’ το φεγγάρι, χορεύουνε τις νύχτες νεράιδες με μαντήλια κι όποιος τις συναπάντησε, εκεί στο σταυροδρόμι, «νεραϊδοπαρμένος» γίνηκε , μαγεύτηκε για πάντα…

Χαθήκανε ένα βράδυ και εμείς τις ψάχνουμε μέσα σε παραμύθια που σμίξαν με τραγούδια μας και γίναν μελωμύθια.

Ποιός θα τις φανερώσει και ποιός από τα πειράγματά τους θα γλιτώσει;

Αρπάζουμε το μαντήλι της νεράιδας και χορεύουμε μαζί της με λαούτο λύρα και ακορντεόν όλοι εμείς οι νεραϊδοπαρμένοι!

Ομάδα Μελωμύθι:

Αρχή του παραμυθιού, καλησπέρα σας… Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Μουσική και το Παραμύθι… αγαπήθηκαν τόσο πολύ που φτιάξανε το Μελωμύθι…

Δυο συστατικά… δυο μουσικά όργανα ..  ένας προορισμός, το ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών, των ελληνικών λαϊκών παραμυθιών και όχι μόνο.

Ένα λαούτο κι ένα ακορντεόν και δυο φωνές στο τραγούδι και την αφήγηση φέρνουν ανάμεσα μας βασιλοπούλες και πρίγκιπες, ξωτικά και δράκους, πλάσματα μυθικά της φαντασίας…

Λαϊκά κείμενα, όπως φτάσανε σε μας από το στόμα των γιαγιάδων μας και παραδοσιακά μουσικά ακούσματα συνδυάζονται κι έτσι η αφήγηση γίνεται τραγουδοπαιχνίδι και παιχνιδοχορός.

Το «μελωμύθι» επισκέπτεται σχολεία, καλλιτεχνικά εργαστήρια και βιβλιοθήκες. Οι μουσικές και τα παραμύθια της ομάδας ταξίδεψαν στην 13η ΔΕΒΘ και συμμετείχε στο πολιτιστικό φεστιβάλ των «Θέρμης Δρώμενων 2016». Η ομάδα είναι μέλος της ΠΟΦΑ ( Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων της Αφήγησης).

Ποιοι είναι…

Η Πέννυ Αβράμπεκη έχοντας σπουδές παιδαγωγικής (απόφοιτος του ΦΠΨ) και μουσικής (ανώτατα θεωρητικά και ακορντεόν) ασχολείται από το 2001 με τα μουσικοπαιδαγωγικά σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά. Το παραμύθι αποτέλεσε άλλοτε το πλαίσιο, άλλοτε την αφορμή και άλλοτε τον κορμό των δράσεων που οργανώνει.

Ο Δημήτρης Τριχάκης διαγράφει μια σταθερή πορεία στο χώρο της έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής. Με αφετηρία την κλασική κιθάρα και προερχόμενος από ένα περιβάλλον όπου η μουσική παράδοση του τόπου του, της Κρήτης ηχούσε έντονα, το λαούτο αποτελεί τελικά το μέσο για τα μουσικά ταξίδια του. Μέρος αυτών των ταξιδιών και το «μελωμύθι».

η υπηρεσία
  • en